16 Ekim “Dünya Gıda Günü” etkinlikleri çerçevesinde Ferya ARSLAN ÇOLAK tarafından okulumuz öğrencilerine “Göçün Geleceğini Değiştir” ve “Güvenli Gıda Tüketimi” temalı seminer verildi.
Çolak; sunumunda öncelikle tarımla geçimini sağlayan bireylerin azaldığını, babadan oğla tarım faaliyetlerinin artık aktarılmadığını belirterek, ülkemizdeki iç göçün sebeplerinden birinin de tarımla uğraşan birey sayısındaki azalma olduğunu vurguladı. Çolak, farklı işlerle ilgilenmekte olsak da eğer toprağımız varsa onu işlememiz veya işleyebilecek kişilere vermemizin sürdürülebilir tarım ekonomisi açısından önemli olduğunu belirtti.
Çolak; sunumunun ikinci bölümünde yeterli ve dengeli beslenmenin önemini vurgulayarak öğrencilere nasıl beslenmeleri gerektiği hakkında bilgiler verdi. Canlıların temel bileşenleri olan karbonhidrat, protein, yağ, mineral ve vitaminlerin gün içerisinde yaş ve cinsiyete göre yeterli miktarda tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Besin kaynaklarının vücuda yapay yollardan değil doğal yollardan alınmasının önemini hatırlattı. Öğrencilerin birçoğunun tüketmediği ıspanak, karnabahar gibi sebzelerin vücuda sağladığı yararlara örnekler vererek sunumuna son verdi.